14. april 2019
»Celo meso in mleko, ki sta se začela kvariti, nista nujno nevarna.«
Opozorilo NIJZ-ja glede varnosti živil po preteku roka uporabe.
14. april 2019
»Živila, ki smo jih predolgo hranili v hladilniku in imajo pretečen rok uporabnosti, po navadi ne povzročijo bolezni.«
Poudarek NIJZ-ja glede varnosti živil, ki so bila predolgo hranjena v hladilniku.
14. april 2019
»Bakterije, ki povzročajo razkroj in vplivajo na vonj in videz živila, so drugačne od bakterij, ki povzročijo bolezen.«
Poudarek NIJZ-ja glede razlik med bakterijami v živilih in tistimi, ki povzročajo bolezni.
14. april 2019
»Če pojemo hrano, ki je bila podvržena mikrobiološkemu kvarjenju, se lahko dobro počutimo.«
Opozorilo NIJZ-ja o možnosti dobrega počutja ob zaužitju hrane s mikrobiološkim kvarjenjem.
14. april 2019
»Lahko pa se zgodi, da hamburger, ki vsebuje bakterije E. coli, prav lepo diši, pa vseeno povzroči bolezen.«
Opozorilo NIJZ-ja o možnosti bolezni ob zaužitju hrane, ki kljub vonju povzroči težave.